Статистиката показва, че по-голямата част от хората, все още не знаят как да се грижат за здравето си и информацията, която получаваме от медицинската система е често неефективна особено, когато става въпрос за хронични заболявания.

Скоро ще пратим хора на Марс, но все още не знаем каква храна трябва да занесат със себе си, защото не знаем как трябва да се храним. Само преди 100 години наднорменото тегло е било толкова рядко срещан феномен, че във всяка циркова трупа е имало по един член с такова заболяване. В днешно време хората със здравословни проблеми са навсякъде. Изглежда, че съвременният начин на живот води до появата на проблеми, които никога не сме имали. Заради този провал много хора се отказват от съвременните си диети и се връщат към хранителните навици на първобитните ни предци и резултатите са феноменални.

Благодарение на палео и първобитните диети множество хора по цял свят се излекуват от хронични заболявания, с които са живели в продължение на десетилетия. Изследвания показват, че хранителни промени могат значително да облекчат или дори напълно да излекуват редица автоимунни заболявания, хронични инфекции, неврологични проблеми, хормонални проблеми и диабет, храносмилателни проблеми и много други.

PaleoStreet е проект, който съществува, за да ускори настъпването на бъдеще без здравословни проблеми.

Мисията ни е да предоставим най-добрата информация относно човешкото здраве и с това да върнем контрола върху физическото състояние обратно в ръцете на хората.